Giy&Çık Mağazamız Açıldı

Üniversitemiz Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezimiz öncülüğünde yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayata geçirilen ve öğrencilerimizin giysi, ayakkabı ve aksesuar ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılamalarına katkı sağlayacak “Giy – Çık” adı verilen mağaza – atölye Sayın Rektörümüzün katılımıyla açıldı. Giy – Çık Mağaza – Atölye bünyesinde; yeni, az kullanılmış ve ilgili bölümlerden akademisyenlerin ve öğrencilerin küçük dokunuşlarıyla tasarım ürünü haline gelmiş giysi ve aksesuarlar öğrencilerimize ulaştırılmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde gönüllülük ve sosyal sorumluluk anlayışı ile personelimiz ve aileleri tarafından teslim edilen eşyalar gönüllüler tarafından öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır. Bu faaliyet ile Üniversitemizin benimsediği yeni nesil tasarım dönüşüm sürecine katkı sağlanmakla kalmayıp Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden 1 (sıfır yoksulluk), 4 (nitelikli eğitim), 8 (insana yakışır iş ve ekonomik büyüme), 12 (sorumlu üretim ve tüketim) ve 17’nci hedefe (hedefler için ortaklıklar) de uygun hareket edilmiş olacaktır. Projeyle ayrıca ilgili bölüm öğrencilerinin (Tekstil ve Moda Tasarımı gibi) mesleki ve kariyer gelişimlerine de katkı sağlanacaktır.