Lise Öğrencilerine Kariyer Yönlendirme ve Bilinçlendirme Eğitimi

Dr. Öğr. Üyesi Tuna BATUHAN’ın yürütücüsü olduğu “Lise Öğrencilerine Kariyer Yönlendirme ve Bilinçlendirme Eğitimi Verilmesi” başlıklı toplumsal duyarlılık projesi kapsamında Nurettin Topçu Sosyal Bilimsel Lisesi son sınıf öğrencilerini Atatürk Üniversitesinde misafir ettik. Programın açılış konuşmasını yapan Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tuna BATUHAN meslek seçiminin kişiye özgü olduğunu belirterek, meslekten ve hayattan keyif almak için öğrencilerin öncelikle yetenek ve becerilerinin farkına vararak kendilerini tanımaları gerektiğini ifade etti. Programın devamında Atatürk Üniversitesi mezunu öğrencilerimiz Gizem ŞAHİN, Mahmut YILDIRIM, Darya BESCHASTNOVA HACİYEVA ve Yasin BAYAR kariyer gelişim süreçlerini öğrencilerle paylaştılar. Sonrasında Kariyer Danışmanımız Öğretim Görevlisi Sümeyye BİLGİZ kariyer planlama konusunda ayrıntılı bilgiler verdi. Programın son kısmında Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Muhammet Ali GÜLLÜCE kariyerini hukuk alanında devam ettirmek isteyen öğrencilere kariyer seçenekleri hakkında kapsamlı bilgiler vererek önemli tavsiyelerde bulundu. Programa katılım sağlayan öğrencilerimize Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Ömer ÇOMAKLI’nın hediyesi olan “Gençlerle Başbaşa” kitabı ile Atatürk Üniversitesi logolu bloknot ve kalem hediye edildi. Kariyer Yönlendirme ve Bilinçlendirme Eğitimi, öğrencilere yemek ikramı ile sona erdi.